Over mij

Over Borstvoeding Midden Nederland

Over Borstvoeding Midden Nederland

Ik ben Christa Beumer, de lactatiekundige IBCLC, achter Borstvoeding Midden Nederland. Voor ik in 2020 mijn eigen lactatiekundigepraktijk begon, heb ik als verpleegkundige 10 jaar borstvoedingsbegeleiding gegeven op de Intensive Care Neonatologie. Tijdens het borstvoeden van mijn eigen 2 kinderen, merkte ik nog sterker dat borstvoeding geven mooi is, maar ook intens en niet zonder hobbels. Borstvoeding is natuurlijk, maar gaat niet vanzelf. 

 

En daarin wil ik helpen met voorkomen of overkomen. Zodat andere moeders zo min mogelijk hoeven te worstelen in het geven van borstvoeding aan hun kinderen. Daarom startte ik in 2019 met mijn opleiding tot lactatiekundige IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant bij het NCLO in Almere. Sinds 2020 ben ik afgestudeerd en houd ik mijn kennis op peil met bijscholingen en cursussen. 

Lactatiekundige hulp bij borstvoeding in Amersfoort, Woudenberg, Leusden, Scherpenzeel, Renswoude, Barneveld

Hoe werk ik?

Ik werk veel met consulten. Een consult is een afspraak waarbij ik bij jou thuis langs kom. Soms is je hulpvraag al duidelijk en soms kijk ik mee om de precieze vraag te achterhalen. Hoe kan ik jou en je baby het beste helpen? Dit kan in alle fases van je borstvoedingsperiode: als laagdrempelige online borstvoedingscursus vanuit huis, een zwangerschapsconsult nog voor je baby er is als optimale voorbereiding of als steun in de periode na je bevalling. Niet alleen in de kraamweek, maar ook als je later ergens tegenaan loopt. Je moet gaan werken en bent op zoek naar een fijne kolf, hebt een borstontsteking gehad, bent zelf ziek geweest of iets anders wat voor een verandering in jullie ritme zorgt. Samen kijken we naar wat voor jou (en je baby) werkt, zodat jij met zelfvertrouwen en plezier kunt genieten van deze bijzondere borstvoedingsperiode. Zwangerschapsconsult, borstvoedingsconsult of kolfconsult? Ik help je met liefde en plezier verder. 

Kwaliteit en zekerheid

Er is al genoeg onzeker in de periode met een baby. Daarom wil je zeker zijn van goede lactatiekundige zorg. Die wil ik je geven.

Belangrijke en/of handige documenten:

  • Ik werk met algemene voorwaarden en volg het privacyprotocol van de NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC)
  • Ook werk ik vanuit de WHO-code, voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’. Als ouder moet je zelf kunnen kiezen hoe je kindje wilt voeden, zonder beïnvloed te worden door commerciële partijen. De WHO-code is uitgebreider dan de Nederlandse Warenwet en de Europese wet- en regelgeving. Voor mij houdt het in dat ik werk met merken en producten die zich aan de WHO-code houden. Gebruik ik toch merken of producten die zich niet de WHO-code houden – dan raad ik die niet actief aan. 
  • Ik wil jou en je baby zo goed mogelijk helpen. Voldoet een consult of een andere dienst niet aan je verwachting, laat het me dan vooral weten. Tijdens het consult of daarna door te mailen, bellen of het contactformulier in te vullen. Dan zoeken we samen naar een oplossing. Lukt dit onverhoopt niet? Dan kun je contact opnemen met Klachtenportaal Zorg, een onafhankelijke geschillencommissie. Hier lees je meer over het verloop van de klachtenprocedure
  • Ik geloof dat je elke dag een beetje beter kan worden, daarom vind ik het belangrijk om te weten hoe jij mijn lactatiekundige zorg hebt ervaren. Wil je mij en andere moeders helpen door dit evaluatieformulier in te vullen. 


Fotografie website: Pure Plaatjes

Samenwerkingen

Ik heb de afgelopen jaren veel ouders mogen helpen, onder andere door fijne samenwerkingen met:

 

Daarnaast werk ik ook veel samen met andere lactatiekundigen. Woon je niet in de regio? Dan raad ik je de volgende lactatiekundigen aan: 

Fotografie website: Pure Plaatjes 

Werkgebied

Woudenberg
Scherpenzeel
Renswoude
Amersfoort
Leusden
Soesterberg
Soest
Austerlitz
Maarsbergen

Maarn
Doorn
Leersum
Amerongen
Overberg
Ederveen
Langbroek
Cothen
Wijk bij Duurstede

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620

Werkgebied

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620