Borstvoedingsconsult

Borstvoedingsconsult

Ik bied verschillende borstvoedingsconsulten aan. Een consult is een afspraak waarbij ik zo snel mogelijk bij jou thuis langs kom om je te helpen met jouw hulpvraag en te begeleiden bij de borstvoeding. Dit kan in alle fases van de borstvoedingsperiode; tijdens je zwangerschap of in de periode na de bevalling. Het kan zijn dat je vooraf al vragen hebt of dat het voeden na je bevalling niet loopt zoals je had verwacht. Misschien wil je graag wat extra hulp of begeleiding bij de borstvoeding of voel je je onzeker over het voeden van je kindje. Samen kijken we naar de mogelijkheden zodat jij weer vol vertrouwen en plezier kunt gaan genieten van je borstvoedingsperiode.

Vooraf aan onze afspraak ontvang je een vragenformulier. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen vraag ik je deze voor ons consult in te vullen. Tijdens onze afspraak zal ik bij je thuis langskomen en bespreken we hoe je de afgelopen periode hebt ervaren en waar precies je hulpvraag ligt. Ik zal indien nodig meekijken met een voeding en een mondonderzoek doen bij je kindje.

Op deze manier kan ik het beste aansluiten bij je hulpvraag en je hopelijk weer vertrouwen en houvast geven. Je ontvangt na het consult een volledig op jouw situatie aangepast borstvoedingsverslag waarin alle gegeven adviezen staan zodat je dit in alle rust nog eens kunt nalezen.

 
 

Kies het borstvoedingsconsult wat bij jou past

Je kunt hierbij kiezen uit een standaard consult waarbij ik ruim de tijd voor je heb om mee te kijken. We bespreken de adviezen en je krijgt een uitgebreid verslag. In de 2 weken na het consult ben ik ook beschikbaar voor vragen.

Heb je een hulpvraag waarvoor een korter consult voldoende is, kies dan voor het consult compact. Hierbij betaal je voor de tijd dat ik bij je ben en ontvang je ook een kort borstvoedingsverslag. Blijkt tijdens het consult dat we meer tijd nodig hebben, kunnen we deze in overleg omzetten naar een standaard consult.

Wil je graag een compleet pakket kies dan voor het consult uitgebreid. Al tijdens je zwangerschap kom ik langs om je uitgebreid informatie te geven over de borstvoeding aangepast op jouw situatie. Zodra je kindje geboren is hebben we contact en maken we een afspraak voor een consult. Wil je ook gaan kolven als je weer aan het werk gaat maar heb je geen idee welke kolf je moet aanschaffen? In dit consult krijg je ook een kolfconsult waarbij je drie verschillende kolven kunt uitproberen en direct kan aanschaffen.

Kijk hieronder bij overige consulten voor het losse zwangerschapsconsult, kolfconsult, onlineconsult en e-mail/WhatsApp consult.

Borstvoedingsconsulten

Compact

90
per uur
 • Een consult aan huis van 60 minuten afhankelijk van de hulpvraag bekijken we hoeveel tijd we nodig hebben, ook uit te breiden naar standaard consult als we tijdens het consult merken dat er meer tijd nodig is. Anders is de extra tijd €15 per 10 minuten.
 • Kort digitaal verslag met praktische tips
 • Nazorg niet inbegrepen

Standaard

125
per consult
 • Een consult aan huis van maximaal 90 minuten, hebben we meer tijd nodig wordt er per 10 minuten €15 extra berekend.
 • Digitaal verslag met veel extra informatie
 • Telefonische nazorg van 15 minuten
 • De mogelijkheid om via WhatsApp je vragen te stellen tot twee weken na het consult

Uitgebreid

165
per consult
 • Gecombineerd consult aan huis van 120 minuten, naast het meekijken met een voeding, is er ook de mogelijkheid om kolven te testen zodat je kunt kijken welke kolf het beste bij je past.
 • Digitaal verslag met veel extra informatie
 • Telefonische nazorg van 15 minuten
 • De mogelijkheid om via WhatsApp je vragen te stellen tot twee weken na het consult

Overige consulten

Zwangerschapsconsult

Tijdens je zwangerschap bespreken we jouw wensen en vragen rondom borstvoeding in een consult aan huis.
Wil je meer weten over prenataal kolven? Ook dit kunnen we bespreken tijdens dit consult.
Je ontvangt een uitgebreid verslag met een borstvoedingsplan en een telefonisch consult in de kraamperiode.

Prijs €100 per uur

Kolfconsult

Wil je graag een kolf aanschaffen, omdat je voor een langere periode wil gaan kolven, maar weet je niet welke geschikt is voor jou?
Tijdens dit consult kom ik bij jou thuis met een aantal verschillende dubbelzijdige kolven. Deze kun je rustig in je eigen omgeving uitproberen. Iedere kolf heeft andere programma's, borstschelpen en zuigkracht. Tijdens het kolfconsult geef ik je uitleg over hoe je de kolf kan gebruiken, hoe je het kolven kan combineren met je werk en advies over het bewaren van moedermelk. Tijdens het consult kan je ook met andere vragen over kolven bij mij terecht. Je kunt de volgende kolven proberen tijdens een consult: Elvie kolf, Medela Freestyle Flex, Ardo Alyssa, Horigen Chicture, en Horigen Grace ombouwset Symphony.
Na het consult kan je gelijk de kolf aanschaffen die jij het prettigst vindt. Een consult duurt tussen de 30-60 minuten.

Prijs €47,50 per 30 minuten (tot 20 km enkele reis)
Prijs €67,50 per 30 minuten (20-40 km enkele reis)

Vervolgconsult

In sommige gecompliceerde situaties is het nodig om een vervolgconsult af te spreken. Ook voor een nieuwe hulpvraag kom ik graag bij je langs.

Prijs €90 per uur

Onlineconsult

Indien het door omstandigheden niet mogelijk is om bij jou aan huis te komen, is het ook mogelijk om een onlne consult te plannen. Ik kan je dan via een videoverbinding helpen bij de borstvoeding.

Prijs €45 per half uur

E-mail of WhatsApp consult

Mocht je een korte vraag hebben waarvoor geen observatie van de borstvoeding nodig is, kun je me ook een e-mail of WhatsApp bericht sturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vraag over het medicijn gebruik of een onderzoek in combinatie met borstvoeding.

Prijs €18,75 per e-mail of WhatsApp per kwartier

Overige kosten

- Mocht je een afspraak in het weekend of op een feestdag willen maken dan reken ik een toeslag van 25% van de consultprijs.
- Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak, daarna wordt er 50% van de prijs in rekening gebracht.
- Ik vraag een kilometer vergoeding van 0,25 cent per kilometer als de totale afstand heen en terug meer dan 20 kilometer is vanaf het praktijkadres. Eventuele parkeerkosten worden ook doorberekend.

Vergoedingscheck

De meeste verzekeraars bieden een volledige of gedeeltelijk vergoeding voor de kosten van borstvoedingsbegeleiding door een lactatiekundige IBCLC. Check daarom altijd je vergoeding voor lactatiekundige hulp om te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

Werkgebied

Woudenberg
Scherpenzeel
Renswoude
Amersfoort
Leusden
Soesterberg
Soest
Austerlitz
Maarsbergen

Maarn
Doorn
Leersum
Amerongen
Overberg
Ederveen
Langbroek
Cothen
Wijk bij Duurstede

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620

Werkgebied

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620