Kolfconsult en kolven

Het beste voor jou en je baby

Kolfconsult

Kolfconsult: welke kolf is het beste voor jou?

Tijdens een kolfconsult kun je zelf testen welke kolf het beste is voor jou. Dit consult wordt veel geboekt door moeders die een kolf willen kopen, omdat ze weer aan het werk gaan of voor langere tijd moeten kolven. Tijdens een kolfconsult kun je thuis samen met mij verschillende kolven op je gemak uitproberen.

Welke kolf is de beste?

Als er één kolf het beste was, dan hoefde ik de rest niet mee te nemen. Maar welke kolf het beste bij jou past - is afhankelijk van jouw lijf en je persoonlijke voorkeuren. Daarom is het fijn om verschillende kolven te testen, voor je er een koopt. Test niet alleen de verschillende kolven, maar ook de verschillende programma’s van de kolf en de borstschelpen die erbij horen. De verkeerde maat kan je melkstroom en/of -productie flink verminderen. Daarnaast doet ontspanning een hoop tijdens het kolven, dus ook belangrijk: welke voelt het beste voor jou?

Tijdens een kolfconsult kun je dat op je gemak ervaren. Deze kolven kun je tijdens het kolfconsult uitproberen:

- Elvie Pump (de eerste handsfree borstkolf)
- Elvie Stride (sinds september 2022 beschikbaar in Nederland)
- Medela Freestyle Flex
- Ardo Alyssa Double
- Horigen Elody
- Horigen Wearable

Hoe werkt een kolfconsult?

Tijdens een kolfconsult kom ik bij jou thuis, met de verschillende kolven. Ik kan op basis van jouw wensen en doelen bedenken welke kolf mogelijk geschikt is, maar alleen door te testen weet je het zeker. In de zoektocht naar de fijnste kolf test je verschillende elektrische dubbelzijdige borstkolven. Heb je jouw kolf gevonden? Dan kun je die direct bij mij kopen. Extra voordeel: koop je je kolf via een lactatiekundige? Vaak vergoed je zorgverzekering het consult en/of (een deel) als je aanvullend verzekerd bent.

Daarnaast leg ik ook uit hoe je de kolf het beste kunt gebruiken, hoe je zoveel mogelijk opbrengst krijgt, hoe je kolven en werken kan combineren en hoe je de afgekolfde moedermelk het beste kunt bewaren. Naast testen krijg je dus ook informatie over het kolven zelf.

Duur: 30-60 minuten (afhankelijk van het aantal kolven dat je wilt testen en/of je vragen)

Kosten: 47,50 euro per 30 minuten (tot 20 km enkele reis vanaf Woudenberg)
Kosten: 67,50 euro per 30 minuten (20-40 km enkele reis vanaf Woudenberg)

Voordelen van een kolf testen voor je koopt

- Je kunt kijken welke kolf het beste bij jouw lichaam past
- Je voelt welke programma’s je wel en/of niet fijn vindt
- Je krijgt onafhankelijk professioneel advies over jouw situatie
- Je voorkomt een miskoop
- Je weet na een kolfconsult hoe je de meeste melkopbrengst krijgt
- Na een consult weet je hoe je een voorraad op kunt bouwen
- Je leert hoe je je melkproductie op peil houdt
- Je weet hoe je oefent met het flesje, maar ook wanneer en hoe je het best kunt beginnen

Elvie Pump

De Elvie Pump is ‘s werelds eerste draadloze elektrische borstkolf. Deze kun je in een voedingsbeha dragen, zodat je handsfree kunt kolven. Hij is zo goed als geluidloos en heeft maar 5 onderdelen. Makkelijk schoon te maken dus. Je kunt hem gebruiken met de app, zodat je zelfs tijdens je vergadering, bioscoopbezoek of etentje kunt kolven - zonder dat mensen het doorhebben.

Prijs: 329,99 voor een enkele kolf, 599,99 voor een dubbele.

Elvie Stride

De nieuwe draagbare kolf van Elvie van ziekenhuiskwaliteit. De motor van de Elvie Stride is niet alleen heel sterk, maar ook heel stil - dankzij de inzet van geluidsdempende technieken. Verder is hij met zijn compacte ontwerp heel klein en licht - bijna niet te zien. Dus klik de motor aan je broek en je kunt gaan, staan en kolven waar je wilt. Zonder dat iemand het doorheeft.

Prijs: 199,99 enkele kolf of 349,99 dubbele kolf

Medela Freestyle Flex

Een lichte en compacte elektrische borstkolf. Je laadt hem makkelijk overal op met de USB-oplaadbare accu. Je neemt hem makkelijk overal naartoe. Dankzij de borstschilden met flexibele rand vinden veel moeders deze kolf comfortabeler dan anderen. Deze borstschilden krijg je in de maten S en M erbij, net als een kolftas, koeltas, koelelementen en flesjes.

Prijs: 335,00 (incl. alle accessoires)

Horigen Wearable

De nieuwste handsfree kolf op de markt is de Horigen Wearable. Deze 2-fasen borstkolf heeft een zach siliconen borstschild, waardoor hij voor veel vrouwen comfortabel kolft. Ook deze handsfree kolf maakt weinig geluid en kun je in je voedingsbeha kwijt, waardoor je veel vrijheid houdt tijdens het kolven. Heel fijn als je vaak of langere tijd moet kolven.

Prijs: 150,00 voor een enkele kolf, 300,00 voor een dubbele kolf

Horigen Elody

De meest innovatieve kolf op de markt. De borstschilden en tunnels zijn helemaal van siliconen, waardoor het niet alleen heel comfortabel is - maar ook het natuurlijke proces zo goed mogelijk nabootst. Het materiaal zuigt op dezelfde manier vacuüm als een baby met de tong dat doet.

Prijs: 255,00 of 327,50, inclusief kolftas en extra flesjes

Ardo Alyssa Double

Een compacte en gebruiksvriendelijke kolf, met als eerste ter wereld een automatisch power-pump-programma. Fijn als je melkproductie af en toe een boost kan gebruiken. Ook deze kolf werkt met een app, zodat je hem makkelijker kunt bedienen. Je persoonlijke voorkeuren kun je makkelijk opslaan met de Memory Plus-knop. Dankzij de sterke accu kun je de Alyssa Double overal kolven: thuis, op je werk of onderweg.

Prijs: 229,00

Medela Harmony Handkolf

Kolf je maar heel af en toe of heb je een back-up nodig voor je elektrische kolf? Dan kun je ook kijken naar een handkolf. De Medela Harmony heeft hetzelfde flexibele borstschild als de Medela Freestyle Flex, waardoor veel moeders hem comfortabel vinden.

Prijs: 39,95

Werkgebied

Woudenberg
Scherpenzeel
Renswoude
Amersfoort
Leusden
Soesterberg
Soest
Austerlitz
Maarsbergen

Maarn
Doorn
Leersum
Amerongen
Overberg
Ederveen
Langbroek
Cothen
Wijk bij Duurstede

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620

Werkgebied

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620