Lactatiekundige Amersfoort

Het beste voor jou en je baby

Lactatiekundige Amersfoort en omgeving
voor borstvoedingsconsulten,
kolfconsulten en kolfverhuur

Lactatiekundige Amersfoort

Borstvoeding Midden Nederland biedt jou lactatiekundige hulp in Amersfoort en omgeving. Ben je zwanger of net bevallen en heb je vragen over borstvoeding? Vind je het moeilijk om je kindje goed aan te leggen, heb je pijn bij het aanleggen, problemen met je melkproductie of groeit jouw kindje niet goed? Of voel je je misschien gewoon onzeker? Of wil je meer weten over kolven? Ik kan je helpen!

Ik ben Christa Beumer, lactatiekundige IBCLC. Met mijn ervaring als lactatiekundige en jarenlange ervaring als verpleegkundige op de Intensive Care Neonatologie kan ik je helpen met de problemen waar jij tegen aan loopt bij borstvoeding. Ook als je bevallen bent van een prematuur kindje.

Waarmee kan Borstvoeding Midden Nederland jou helpen?

Heb je tijdens je zwangerschap vragen over borstvoeding of loop je tegen problemen aan bij het voeden van je kindje, dan kun je een afspraak maken voor een zwangerschaps- of borstvoedingsconsult. Samen gaan we dan kijken hoe ik je verder kan helpen, welke houding prettig voor jullie is, je zonder pijn en zo ontspannen mogelijk kunt voeden. Ik kom bij jou thuis langs, dus woon je in de regio Amersfoort neem dan contact met me op zodat ik je verder kan helpen.

Welke soort borstvoedingsconsult past bij jou?

Ik bied verschillende soorten borstvoedingsconsulten aan in Amersfoort en omgeving.
Wil je je voorbereiden in je zwangerschap of meer informatie over prenataal (antenataal) kolven dan kun je een afspraak maken voor een zwangerschapsconsult aan huis, de prijs hiervoor is €139 per consult.

Bij een borstvoedingsconsult aan huis kun je kiezen uit een compact consult of standaard consult.

Een compact consult is een consult waarbij ik mee kan kijken met een voeding, eventueel een mondonderzoek kan doen en je een kort verslag krijgt, hierbij is geen nazorg inbegrepen. De prijs hiervoor is €120 per consult.

Een standaard consult is een consult van maximaal 90 minuten, waarbij ik de tijd neem om een voeding te observeren, eventueel een mondonderzoek doe en je een uitgebreid verslag ontvangt. Ook heb je de mogelijkheid om nog 2 weken een korte vraag via de WhatsApp te stellen en is een telefonisch contact moment inbegrepen. De prijs hiervoor is €135 per consult.

Blijkt dat we meer tijd nodig hebben dan geldt het tarief van €15 per 10 minuten.

Hoe maak ik een afspraak voor een lactatiekundig consult?

Via mijn online agenda kun je een afspraak maken voor een borstvoedingsconsult aan huis. Indien je een afspraak maakt voor een borstvoedingsconsult kunnen we op het moment van het consult altijd kijken of juist het standaard of compacte consult beter past.

Wil je liever eerst even overleggen of moet ik misschien nog iets meenemen bijvoorbeeld een huurkolf bel of app me dan liever even.

Kolfconsult

Denk je erover na om een kolf aan te schaffen, maar heb je nog geen idee welke kolf bij jou situatie past, dan is een kolfconsult wat voor jou. Tijdens een kolfconsult kunnen we kijken met welke kolf jij prettig kunt kolven door een aantal verschillende kolven te testen. Ik kom hiervoor bij je thuis langs. De volgende kolven kun je testen tijdens een consult: de Elvie kolf, Medela Freestyle Flex, Ardo Calypso, Horigen Chicture en Horigen Grace ombouwset Symphony. Zit er een kolf tussen die je prettig vind kolven, je kunt de kolf direct aanschaffen. Het consult duur ongeveer 30-45 minuten.

Prijs €47,50 (tot 20 km enkele reis)
Prijs €67,50 (20-40 km enkele reis)

Kolfverhuur

Soms zijn er situaties waarin je tijdelijk een professionele borstkolf nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je melkproductie nog niet goed op gang is gekomen, je je melkproductie in stand moet houden of omdat je noodgedwongen gescheiden bent van je kindje. In deze gevallen is het niet verstandig om gebruik te maken van je eigen of geleende kolf omdat deze onvoldoende zuigkracht hebben. Start daarom direct met een professionele kolf. Je kunt bij mij terecht om een professionele kolf te huren. Ik verhuur de Ardo Carum en de Medela Symphony. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je in veel gevallen een vergoeding voor het huren van een kolf wanneer je deze huurt via een lactatiekundige. Kijk hieronder bij de vergoedingscheck of je hier recht op hebt.

Borstvoedingscursus

Voordat jouw borstvoedingsavontuur van start gaat is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Wil jij meer weten over borstvoeding schrijf je dan in voor een borstvoedingscursus ‘Een goed begin met borstvoeding’.

Overige kosten

- Mocht je een afspraak in de avond, het weekend of op een feestdag willen maken dan reken ik een toeslag van 25% van de consultprijs.
- Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak, daarna wordt er 50% van de prijs in rekening gebracht.
- Ik vraag een kilometer vergoeding van 0,30 cent per kilometer boven de 20 kilometer retour vanaf het praktijkadres. Eventuele parkeerkosten worden ook gefactureerd.

Vergoedingscheck

De meeste verzekeraars bieden een volledige of gedeeltelijk vergoeding voor de kosten van borstvoedingsbegeleiding door een lactatiekundige IBCLC. Check daarom altijd je vergoeding voor lactatiekundige hulp om te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

Werkgebied

Woudenberg
Scherpenzeel
Renswoude
Amersfoort
Leusden
Soesterberg
Soest
Austerlitz
Maarsbergen

Maarn
Doorn
Leersum
Amerongen
Overberg
Ederveen
Langbroek
Cothen
Wijk bij Duurstede

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620

Werkgebied

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620