Lactatiekundige Amersfoort

Het beste voor jou en je baby

Lactatiekundige in Amersfoort en omgeving:
Borstvoeding Midden Nederland

Lactatiekundige Amersfoort voor hulp bij borstvoeding

Woon je in de regio Amersfoort? Dan is Borstvoeding Midden Nederland er voor jou tijdens je borstvoedingsperiode. Je kunt bij mij terecht voor verschillende persoonlijke consulten waarin ik je help met kennis, ervaring en praktische tips en tricks in je borstvoedingsperiode. Terwijl je nog zwanger bent, je baby er net is of jullie al even onderweg zijn.

Hulp bij borstvoeding geven

Borstvoeden is iets natuurlijks, maar gaat niet vanzelf. Uit ervaring met mijn eigen kinderen en in mijn werk als verpleegkundige heb ik veel moeders gezien die problemen hadden met het voeden van hun kinderen. Gelukkig weet ik ook dat er voor elk probleem een oplossing is. Ik help je graag, zodat jij je baby weer ontspannen, vol vertrouwen en zonder pijn kunt voeden.
Je kunt bij mij terecht als… :
- je je wilt voorbereiden om straks borstvoeding te kunnen geven
- je baby er net is en het voeden jullie veel stress geeft
- de borstvoeding pijn doet
- het aanleggen niet goed lukt
- jullie geen geschikte houding kunnen vinden
- je tepelkloven hebt
- je te weinig melkproductie hebt
- de melkproductie terug loopt
- je last hebt van overproductie
- een (bijna)borstontsteking hebt
- je kindje onrustig drinkt
- je baby te vroeg (prematuur) geboren is en bij nog veel meer.

Hoe kan ik je helpen met de borstvoeding?

Dat ligt eraan waar je tegenaan loopt. Ik heb verschillende opties voor iedereen in Amersfoort en omgeving.

Je bent zwanger. Wil je je voorbereiden op het geven van borstvoeding en/of meer informatie over prenataal (antenataal) kolven? Dan is de online borstvoedingscursus ‘Een goed begin met borstvoeding’ of een zwangerschapsconsult thuis iets voor jou.

Je bent bevallen. Is je baby al geboren en zijn jullie al begonnen met voeden? Als je kiest voor een borstvoedingsconsult kom ik persoonlijk bij jullie langs. Hier heb je verschillende mogelijkheden. Ik kom altijd kijken bij jou en je baby, het liefst zelfs bij een voeding. Dan kan ik gelijk zien waar jullie tegenaan lopen. Ik kan een mondonderzoek doen bij je baby en hem/haar even wegen. Na het consult krijg je altijd een verslag, zodat je terug kunt lezen wat ik heb gezien en hoe jullie nu verder kunnen. Kies je voor een ‘standaard consult’ - dan krijg je een uitgebreid verslag en kun je je korte vragen nog 2 weken lang via WhatsApp stellen. Dus ook als de vraag tijdens de nachtvoeding opkomt, dan kun je hem gelijk stellen.

Ik heb een kolf nodig. Dan geef ik je met plezier advies. Tijdens het kolfconsult kom ik met een koffer, vol kolven naar je toe. Je kunt rustig de verschillende opties proberen en kijken wat bij jou past. Kolf je handsfree met de Elvie Pump of de Horigen Wearable? Ga je voor de personalisatiemogelijkheden van de Ardo Alyssa? Test gelijk de populaire Elvie Stride, Youha the Ins Gen 1 en Gen 2 en de minder bekende - maar erg fijne - Horigen Elody.

Meer praktische informatie over alle lactatiekundige consulten en combinatiepakketten voor Amersfoort en omgeving vind je hier.

Afspraken maken voor lactatiekundige hulp in Amersfoort

In mijn online agenda kun je zelf je afspraak maken. Of iemand anders het voor je laten doen. Elk moment van de dag. Of nacht. Zodat ik je zo snel mogelijk verder kan helpen.

Wil je even overleggen over het soort consult of zodat ik gelijk iets voor je mee kan nemen: een professionele huurkolf, hydrogel compressen bij tepelkloven of boezemvriendjes om je productie te boosten/ondersteunen?
Bel of stuur even een WhatsApp berichtje naar 06 38 94 30 18. Liefst overdag

Kolfverhuur

Soms zijn er situaties waarin je tijdelijk een professionele borstkolf nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je melkproductie nog niet goed op gang is gekomen, je je melkproductie in stand moet houden of omdat je noodgedwongen gescheiden bent van je kindje. In deze gevallen is het niet verstandig om gebruik te maken van je eigen of geleende kolf omdat deze onvoldoende zuigkracht hebben. Start daarom direct met een professionele kolf.

Je kunt bij mij terecht om een professionele kolf te huren. Ik verhuur de Ardo Carum, Medela Symphony en Ardo Bellis. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je in veel gevallen een vergoeding voor het huren van een kolf wanneer je deze huurt via een lactatiekundige. Kijk hieronder bij de vergoedingscheck of je hier recht op hebt.

Vergoedingscheck

De meeste verzekeraars bieden een volledige of gedeeltelijk vergoeding voor de kosten van borstvoedingsbegeleiding door een lactatiekundige IBCLC. Check daarom altijd je vergoeding voor lactatiekundige hulp om te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

Werkgebied

Woudenberg
Scherpenzeel
Renswoude
Amersfoort
Leusden
Soesterberg
Soest
Austerlitz
Maarsbergen

Maarn
Doorn
Leersum
Amerongen
Overberg
Ederveen
Langbroek
Cothen
Wijk bij Duurstede

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620

Werkgebied

KVK: 80660002
BTWnr: NL003469751B09
IBCLC: L-300081
NVL: 84620